از آنجایی که یک شرکت بعنوان شخصیت حقوقی، مستقل از سهامداران و یا شرکا، بعنوان شخص مستقل و دارای حقوق مستقل از سهامداران خود در حقوق تجارت شناخته می شود و همچنین این امر در خصوص سهامداران و اعضای هیأت مدیره و نیز مدیرعامل صادق است بنابر این همانگونه که ورشکستگی شرکت در ورشکستگی سهامداران و اعضای هیأت مدیره و مدیر عامل فاقد اثر است، ورشکستگی شرکت سبب ورشکستگی افراد مذکور نخواهد شد. ورشکستگی سهامداران و مدیر عامل شرکت نیز تأثیری در ورشکستگی شرکت نخواهد داشت.
علت عدم تاثیر حکم صدر الذکر این امر است که ورشکستگی هر شخصی اعم از شخص حقیقی یا حقوقی مستلزم تاجر بودن شخص است و بنا بر تعریف ماده ۲ قانون تجارت، تاجر کسی است که معاملات تجاری را بعنوان شغل معمول خود قرار داده باشد. این در حالی است که مدیر عامل شرکت، معاملات تجاری را بعنوان شغل معمول خود قرار نداده است اگر چه معاملات تجاری انجام می دهد اما این معاملات را نه برای خود و بلکه برای شرکت و به نمایندگی از شرکت انجام می دهد و این موضوع سبب تاجر شناخته شدن مدیر عامل نخواهد شد.
حال اگر مدیر عامل شرکت در کنار شغل مدیریت عاملی شرکت، فعالیت های تجاری مستقل از شرکت داشته باشد و تاجر شناخته شود و در پرداخت دیون خود متوقف گردد می تواند مستقلاً ورشکسته شناخته شود و ورشکستگی وی سبب ورشکستگی شرکت نخواهد شد.
قطعا دریافت مشاوره حقوقی در امور مرتبط با شرکت ها می تواند ابهامات موجود در مسایل حقوقی شرکت را مرتفع نماید. احمدرضا فروزنده بعنوان وکیل تخصصی در امور شرکت، آماده ارائه خدمات حقوقی و مشاوره در امور شرکت و یا بالطبع موضوع این مقاله، مشاوره در خصوص ورشکستی شرکت، به هم میهنان عزیز می باشد. برای ارتباط با موسسه وکالت ایشان، از شماره های ذیل سایت استفاده نمایید.